Reformklubben startar Göteborgskontor

Reformklubben fortsätter sin expansion och startar kontor i centrala Göteborg. Verksamheten kommer inledningsvis att fokusera på samhällsbyggnads- och ledarskapsfrågor. Ansvarig för satsningen blir Johan Nyhus. Han har tidigare varit socialdemokratiskt kommunalråd i Göteborgs Stadshus.

– Jag är glad att jag fått möjligheten att efter många år som förtroendevald få leda Reformklubbens satsning i Göteborg. Staden växer snabbare än vad många förutspått. Det ska bli mycket spännande att även fortsättningsvis få bidra till reformarbetet i den stad jag bor i och brinner för, säger Johan Nyhus.

Johan har jobbat i Göteborgs stadshus i 13 år, med stadsplanering, mark- och fastighetsfrågor samt under tre år som budgetansvarig. De senaste sex åren var Johan kommunalråd med ansvar för trafik och infrastruktur. Han har aktivt deltagit i det förändringsarbete som skett under dessa år, såväl inom kommunens bolag som i staden med byggnation och infrastruktur. Johan har haft en central roll i arbetet med det västsvenska paketet med stora satsningar på vägar, järnvägar och kollektivtrafik.

Johan har gjort sig känd för att lyssna, vara pragmatisk, samarbetsfokuserad och alltid finnas tillhands. Innan han började i Göteborgs stadshus jobbade han i tio år med ledarskap och mentorsutbildningar. Det nya kontoret kommer ligga centralt i Göteborg och slår upp portarna den 15 september. Inledningsvis kommer satsningen att fokusera på rådgivning inom samhällsbyggnads-och ledarskapsfrågor.

–Göteborg och Västsverige är inne i en mycket kraftig expansionsfas. Drivkraften är de stora infrastrukturprojekt som pågår och kommer pågå i många år. Det är därför naturligt att Reformklubben med sin stora erfarenhet av kommunikationsprojekt inom stadsbyggnadsfrågor startar verksamhet i Göteborg, säger Birgitta Pagot VD för Reform Society.

Reformkubben har sitt huvudkontor i Stockholm och har ett starkt team inom samhällsbyggnad. I teamet finns bland annat moderaten Mats Eriksson som tidigare var regionstyrelsens ordförande i Region Halland. Mats började på Reformklubben i april i år och har inte bara varit en av Sveriges mest erfarna och innovativa hälso- och sjukvårdspolitiker. Mats är även väl förtrogen med samhällsbyggnadsfrågor och de västsvenska tillväxtsatsningarna genom sin roll i Region Halland.

För mer information:
Johan Nyhus, ansvarig för Reformklubbens kontor i Göteborg, tel: 073-410 78 21
Birgitta Pagot, vd Reform Society, tel: 070-422 27 11

Om Reformklubben
Reformklubben är en strategisk kommunikationsbyrå med stort politiskt kunnande och samhällspolitiskt engagemang. Vi är rådgivare till ledande aktörer inom samhällsbyggnad, hälsa och medlemsstyrda organisationer. Reformklubben är en del av Reform Society, en federation av specialistbyråer. Syftet med federationen är att kunna erbjuda våra kunder både helhetslösningar och spetserbjudanden. Totalt jobbar drygt 70-talet konsulter inom federationen.