Mats Eriksson till Reformklubben

Reformklubben värvar en av Sveriges mest erfarna och innovativa hälso- och sjukvårdspolitiker, moderata regionrådet Mats Eriksson från Halland.
Mats Eriksson har lett vårdutvecklingen i Halland till Sverigetopp år efter år genom sitt nytänkande. Mats tar nu med sig detta till Reformklubben som därmed förstärker sitt Hälsoteam ytterligare.

–Svensk sjukvård står inför stora utmaningar när det gäller kvalitet och patientcentrering. Reformklubben har ambitionen att inte bara utveckla vårdens kommunikation utan dess KPI:er och styrning. Att Mats vill bli en motor i detta arbete är superkul, säger Mårten Lundberg, byråchef på Reformklubben.

För att bli drivande i detta arbete har Reformklubben under sista året, vid sidan av Mats Eriksson, teamat upp med Reumatikerförbundets tidigare ordförande Anne Carlsson och Petter Odmark fd analyschef på Socialdepartementet.

I sin politiska gärning har han medverkat många stora reformer som t ex vårdval inom primärvården, som Halland var först i landet med, bredbandsutbyggnad i länet, en hälso- och sjukvård med goda medicinska resultat och hög tillgänglighet samt en väl utvecklad kollektivtrafik. Mats Eriksson är en samförståndspolitiker som genom åren haft stort förtroende hos alla politiska partiföretädare. Region Halland har också varit det län som i den nationella patientenkäten haft den mest nöjda befolkningen, år efter år.

Vid sidan av sitt engagemang inom svensk hälso- och sjukvårdspolitik har Mats Eriksson även haft uppdrag med inriktning på miljö-, social-, utbildningsfrågor, regional tillväxt och utveckling samt kollektivtrafik.

–Jag är glad att ha fått möjligheten att efter många år som förtroendevald få spänna bågen inför ett nytt uppdrag. Ett uppdrag som jag nalkas med stor ödmjukhet och nyfikenhet och hoppas på att få fortsätta att arbeta med företag, organisationer, fackförbund och föreningar som har ett förbättrings- och utvecklingsarbete på sin agenda, säger Mats Eriksson.
Mats börjar sitt arbete på Reformklubben den 1 april 2018.

Kontakt:
Mårten Lundberg, tel: 073 371 36 13
Mats Eriksson, tel: 070 595 60 85