Cancerfonden väljer Reform Society

Reform Society vinner Cancerfondens upphandling för byråtjänster inom strategisk kommunikationsrådgivning och public affairs. Samarbetet startar omgående med flera stora strategiska projekt.

I hårdaste konkurrens med flera stora byråer vann Reform Society prestigesamarbetet med Cancerfonden. En av Sveriges viktigaste och största aktörer i skärningspunkten mellan hälsa och insamling.

– En skärningspunkt där Reform Society idag har ett av de starkaste erbjudandena på marknaden. Med många års erfarenheter av modern kommunikation inom insamling, forskning och politik. Och med ett hälsoteam med spetskompetens inom både cancerområdet och folkhälsa. Jag tror att vi kommer att bli en riktigt bra partner till Cancerfonden, säger Birgitta Pagot, vd för Reform Society.

Cancerfonden har sökt en byrå med ett brett kommunikationskunnande och spets inom strategi, analys, policyutveckling men även inom digital kommunikation. Upphandlingen omfattar områdena cancerforskning, cancervård och prevention med fokus på tjänster inom analys, strategi, policyutveckling och medierelaterade frågor.

– Folkhälsa, vård- och forskningsfrågor ligger oss varmt om hjärtat. Cancervården och forskningen på cancerområdet berör så många människor. Uppdraget för Cancerfonden känns därför som extremt betydelsefullt, säger Birgitta Pagot.

–Vi ser fram emot att få börja samarbeta med Reform Society. De förstår våra kommunikativa utmaningar och kommer med nya kunskaper och kompletterande kompetenser. Tillsammans kommer vi bland annat kunna växla upp vårt viktiga arbete med att förebygga cancer och stärka Cancerfonden som preventionsaktör, säger Jeanette Sundin, chef för kommunikation och marknad på Cancerfonden.

För mer information:
Birgitta Pagot vd på Reform Society, 070-422 27 11 eller birgitta.pagot@reformsociety.se

Agnes Palinski, chef press och PR Cancerfonden, 076-814 74 43 eller agnes.palinski@cancerfonden.se

Om Reform Society
Reform Society, en federation av specialistbyråer inom kommunikation. Syftet med federationen är att erbjuda våra kunder både helhetslösningar och spetserbjudanden inom strategi, public affairs, engagemangsdriven kampanj, digitala strategier, datadriven analys och teknikutveckling. Totalt jobbar drygt 70 konsulter inom Reform Society som har kollektivavtal. Byråerna som ingår i federationen är Reformklubben, Re-Think, Reform Experience, Moments, Relevance, Reform Act och Reform Act Danmark samt Difference.